Dienstverlening

BeMotus heeft oog voor detail en maakt gebruik van de laatste methoden en inzichten.

Doel bepalen

Zoals Simon Sinek het al zegt, het start met de vraag: Waarom? Wat wil je bereiken? Welke waarde voeg je toe en waarom wordt je klant, het personeel, de eigenaren en de omgeving er beter van?

Het antwoord op deze vraag vormt het het startpunt van waaruit we gaan werken. We redeneren terug vanuit de visie en stellen doelen vast op de korte en middellange termijn.

Dit doen we niet op basis van meningen of aannames. We zoeken naar relevante datapunten, we gaan experimenteren en we gaan meten. Om te komen tot een fasering en een realistische strategie, doorlopen we een grondig proces. Wat is de kern van de uitdaging? Wat zijn zaken om rekening mee te houden? Wat zijn je mogelijkheden en over welke middelen heb je de beschikking?

De huidige presatie

Je hebt duidelijk in beeld welke waarde je wilt leveren. Nu is het zaak om dit boven verwachting, op tijd en volledig te doen. En daarnaast met de minst mogelijke inzet van middelen. Niet alleen voor een gezonde marge, maar ook om de uitbuiting van mens en milieu te voorkomen. Dit is namelijk waar het om gaat.

Hoe verleidelijk het soms ook is om te geloven dat er short cuts bestaan, de praktijk is een stuk weerbarstiger. Maar dat hoeven wij je vast niet te vertellen. BeMotus gelooft niet in wonderen, wel in een gedegen analyse, coördinatie, focus en met meerdere kleine iteraties toewerken naar een beter resultaat.

Start daarom vandaag en laten we het samen werkend maken!

Relevante interventies

BeMotus geeft antwoord op de vraag hoe er verbetering van de prestatie kan worden gerealiseerd. Het unieke van BeMotus is dat hierbij interventies worden voorgesteld met minimale impact op bestaande processen. Het veranderen van bestaande processen in hun context is namelijk veelal een utopie.

Een vast onderdeel van de interventie is om de organisatie vaardigheden aan te leren om ook zonder BeMotus in staat te zijn om continu te leren en proactief te handelen. Het resultaat is een organisatie die duurzaam innovatief is. Van reageren op feedback (uitkomsten meten en gedrag aanpassen, PDCA-cyclus) gaat de organisatie naar een situatie van continu vooruit kijken, anticiperen en veranderen voordat dit wordt afgedwongen door de omgeving.

Wilt u dat ook bereiken? Dan zij wij ervan overtuigd dat we u kunnen helpen.

Special: Haal de robot uit de mens

Wat is het je waard als je beste administratieve kracht 10 keer zo productief wordt, volledig foutloos werkt en met een druk op de knop eindeloos schaalbaar is?

In samenwerking met Flowedo introduceert BeMotus virtuele robots als nieuwe collega. Zijn doen het repetitieve en geestdodende werk, zodat medewerkers zich volledig kunnen richten op waar het echt om gaat.

De inzet van virutele collega's zorgt ervoor dat processen ongelimiteerd schaalbaar zijn en foutloos worden uitgevoerd. Wij zijn ervan overtuigd dat de kern van het werk moet zijn om je klanten en omgeving te begrijpen, te leren en duurzaam van waarde te zijn.

Logo's