Diensten

Je hebt een prachtig idee en BeMotus zorgt dat dit idee tot zijn recht komt. BeMotus zet samen met jou dit idee om tot een werkende realiteit. BeMotus heeft oog voor detail en maakt gebruik van de laatste methoden en inzichten.

Doelstelling en Strategie bepalen

Zoals Simon Sinek het al zegt, het start met de vraag: Waarom? Wat wil je bereiken? Welke waarde voeg je toe en waarom wordt je klant, het personeel, de eigenaren en de omgeving hier beter van.

Het antwoord op deze vraag vormt het het startpunt van waaruit we gaan werken. We redeneren terug vanuit de visie en stellen doelen vast op de korte en middellange termijn.

Dit doen we niet op basis van meningen of aannames. We zoeken naar relevante datapunten, we gaan experimenteren en we gaan meten. Om te komen tot een fasering en een strategie, doorlopen we een grondig analyseproces. Wat is de kern van de uitdaging? Wat zijn zaken om rekening mee te houden? Wat zijn je mogelijkheden en over welke middelen heb je de beschikking?

Lean Management

Stel je voor, je hebt duidelijk in beeld wat de waarde is die je klant wilt en je bent in staat dit boven verwachting, op tijd en volledig te leveren. Het lukt je om deze waarde met de minst mogelijke inzet van middelen te leveren en er een gezonde marge aan over te houden zonder uitbuiting van mens of milieu. Dat is waar Lean Management om draait.

Hoe verleidelijk het soms is om te geloven dat er een short cut is om dit te realiseren, is de praktijk een stuk weerbarstiger. Maar dat hoeven wij je vast niet te vertellen. BeMotus gelooft niet in wonderen, wel in een gedegen analyse, coördinatie, focus en met meerdere kleine iteraties toewerken naar een beter resultaat.

Start vandaag met Lean Management en neem contact op met BeMotus.

Haal de robot uit de mens

Wat is het je waard als je beste administratieve kracht 10 keer zo productief wordt, volledig foutloos werkt en met een druk op de knop eindeloos schaalbaar is?

In samenwerking met Flowedo introduceert BeMotus virtuele robots als nieuwe collega. Zijn doen het repetitieve en geestdodende werk, zodat medewerkers zich volledig kunnen richten op waar het echt om gaat.

De inzet van virutele collega's zorgt ervoor dat processen ongelimiteerd schaalbaar zijn en foutloos worden uitgevoerd. Wij zijn ervan overtuigd dat de kern van het werk moet zijn om je klanten en omgeving te begrijpen, te leren en duurzaam van waarde te zijn.

De BeMotus Methode

Elke situatie heeft zijn eigen unieke kenmerken en daarop wordt de werkwijze ook aangepast. Toch valt er in retroperspectief op de gerealiseerde projecten een BeMotus werkwijze waar te nemen. Deze is als volgt.

Stap 1. Observeer en analyseer.

Vaak is een urgent probleem de aanleiding om BeMotus in te schakelen. De eerste stap is dan om de situatie te observeren en te analyseren. Meestal kost het scherp krijgen van het probleem 95% van de tijd en volgt de oplossing daarna “als vanzelf”. In deze stap bied BeMotus toegevoegde waarde door waar mogelijk mee te werken in het proces en het urgente probleem mee te helpen oplossen.

Stap 2. Van bewust onbekwaam naar bewust bekwaam

Als de kern van het probleem duidelijk is, is het tijd voor actie. BeMotus werkt mee, zorgt voor transparantie van processen, motiveert mensen om te veranderen en te blijven leren en zet zo veranderingen in de organisatie in gang.

Stap 3. Van feedback naar feedforward

De derde stap is om het resultaat te bestendigen en de vaardigheden aan te leren om als organisatie proactief te zijn en continu te leren. Het resultaat is een organisatie die duurzaam innovatief is. Van reageren op feedback (uitkomsten meten en gedrag aanpassen, PDCA-cyclus) gaat de organisatie naar een situatie van continu vooruit kijken, anticiperen en veranderen voordat dit wordt afgedwongen.